Συχνές ερωτήσεις

Αρχή ΣελίδαςTί είναι το domain name; (Ανάλυση & Συμβουλές)

Το Domain name  (όνομα χώρου) είναι  η διεύθυνση στο διαδίκτυο της ηλεκτρονικής μας ιστοσελίδας. Για παράδειγμα αν η επωνυμία της επιχείρησης σας είναι  «CDL»  τότε το  domain name  που πρέπει να επιλέξετε για την ιστοσελίδα σας  είναι www.cdl.gr. www., είναι  το standard συνθετικό (προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων world, wide, web). cdl., είναι το κύριο μέρος του domain και υποδηλώνει την επωνυμία της επιχείρησης. .gr, είναι η κατάληξη του domain name και η συγκεκριμένη υποδηλώνει τον γεωγραφικό τόπο, που είναι η  Ελλάδα. Αντίστοιχα αν η ιστοσελίδα ήταν Γερμανικής επιχείρησης θα είχε κατάληξει .de, Ιταλικής κατάληξη .it κτλ. Υπάρχουν όμως  πολλές καταλήξεις όπως .com υποδηλώνει παγκόσμιο,  .eu – Ευρώπη,  org για οργανισμούς,  tv για τηλεόραση και άλλα. Από την κατάληξη κάθε domain name προσδιορίζεται  και το κόστος  του.

Κατά την επιλογή ενός domain name λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

 • Αρχικά κατοχυρώστε (αν είναι ελεύθερο) το domain name με το διακριτικό τίτλο της επιχείρησης σας.
 • Αν ο διακριτικός τίτλος της επιχείρηση σας δημιουργείται από αρχικά συγκεκριμένων λέξεων, επιλέξτε να κατοχυρώσετε για ευκολία σαν  domain name αυτά  τα αρχικά π.χ. CDL (Creation & Development Land) – www.cdl.gr.
 • Επιλέξτε domain names  σύντομα, εύηχα και εύκολα στην απομνημόνευση & στη γραφή. Αποφύγετε αν δεν είναι αναγκαίο τις  παύλες και τις τελείες π.χ. www.cdl.gr  ή www.afs.gr.
 • Ελαχιστοποιείστε το κίνδυνο να χάσετε κάποιο υποψήφιο πελάτη που δεν πληκτρολόγησε σωστά το domain σας, κατοχυρώνοντας όλες τις πιθανές γραφές και καταλήξεις ενός ονόματος. To κόστος κατοχύρωσης είναι πολύ μικρό. Αγοράστε σήμερα και σιγουρέψτε το αύριο. π.χ. www.messaggero.gr (αρχική επωνυμία, απαραίτητο συνοδευτικό domain name www.mesagero.gr.
 • Φροντίστε  το domain name που κατοχυρώνεται να ανταποκρίνεται στο μέγιστο αν όχι στο 100% στο αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης σας π.χ. www.kommoseis.gr  είναι φανερό ότι απευθύνεται σε κομμωτήρια.
 • Για οποιοδήποτε αμφιβολία, απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την ονοματολογία στο διαδίκτυο  συμβουλευθείτε μας.

Χρεώσιμες κινήσεις που αφορούν τα Domain names

 • Κατοχύρωση / Αίτηση εκχώρηση   ονόματος χώρου με οποιαδήποτε κατάληξη (Δείτε το  κατάλογο).
 • Αλλαγή στοιχείων  επωνυμίας / δικαιούχου ονόματος χώρου.
 • Ανανέωση ονόματος χώρου.

Αρχή ΣελίδαςΘα συνεργαστώ με την εταιρεία σας αλλά έχω κατοχυρώσει αλλού το domain name; Πρέπει να πληρώσω πάλι για να το μεταφέρω

Όχι η αλλαγή καταχωρητή δεν είναι χρεώσιμη κίνηση. Το domain name παραμένει στον νόμιμο δικαιούχου που έχετε ορίσει  και αλλάζει ο διαχειριστής (καταχωρητής).
Το μόνο που χρειαζεται από εσάς είναι ο κωδικός εξουσιοδότητης του domain name για να γίνει αίτηση για αλλαγή καταχωρητή. Θα πληρώσετε πάλι κατά την ημερομηνία λήξης του για την ανανέωση αυτού.

Αρχή ΣελίδαςΤι πρέπει να πληρώνω και κάθε πότε για να υπάρχει οn line το website μου πέρα από το κόστος κατασκευής;

Τα πάγια έξοδα για κάθε web site είναι το hosting (φιλοξενία) και το domain name (όνομα χώρου). 
Το hosting πληρώνεται κάθε έτος  και το domain ανανεώνεται ανάλογα με την κατάληξη του π.χ. τα .gr / 2 έτη, τα .com/ 1 έτος.

Αρχή ΣελίδαςΤι είναι το hosting;

Το hosting / web hosting (φιλοξενία ιστοσελίδων) αποτελεί μια διαδικτυακή υπηρεσία  η οποία όταν ενεργοποιηθεί επιτρέπει σε  κάθε ενδιαφερομένο χρήστη (ιδιώτη ή εταιρεία) να έχει αναρτημένη μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και να μπορεί να αποστέλει και να λαμβάνει δεδομένα. Το hosting παρέχεται από τη CDL μέσω ειδικών εξυπηρετητών (servers) και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του ενδιαφερομένου. Κάθε πακέτο φιλοξενίας έχει δικά του χαρακτηριστικά.  Όλα τα πακέτα φιλοξενίας  δίνουν στον κάτοχο τους δυνατότητα δημιουργίας email accounts, αποθήκευσης δεδομένων και αρχείων στο δίσκο και άλλες υπηρεσίες. Δείτε περισσότερα στο HOSTING..

Αρχή ΣελίδαςΔεν καταλαβαίνω τι είναι η IP;

Μία διεύθυνση IP (IP address - Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιεί το Internet Protocol standard. Κάθε συσκευή που ανήκει στο δίκτυο - όπως επίσης δρομολογητές (routers), υπολογιστές, time-servers, εκτυπωτές, μηχανές για fax μέσω Internet, και ορισμένα τηλέφωνα - πρέπει να έχει τη δική της μοναδική διεύθυνση. Μία διεύθυνση IP μπορεί να θεωρηθεί το αντίστοιχο μιας διεύθυνσης κατοικίας ή ενός αριθμού τηλεφώνου (σύγκριση με VoIP) για έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή δικτύου στο Διαδίκτυο. Όπως κάθε διεύθυνση κατοικίας και αριθμός τηλεφώνου αντιστοιχούν σε ένα και μοναδικό κτίριο ή τηλέφωνο, μια IP address χρησιμοποιείται για τη μοναδική αναγνώριση ενός υπολογιστή ή άλλης συσκευής που συνδέεται στο δίκτυο.

Δυναμικές ΙP
Οι δυναμικές διευθύνσεις IP δίνονται για να αναγνωρίζονται προσωρινές συσκευές όπως προσωπικοί υπολογιστές ή προγράμματα πελάτες (clients)

Στατικές IP
Οι στατικές διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίζονται ημι-μόνιμες συσκευές με σταθερές διευθύνεις IP. Οι εξυπηρετητές (servers) τυπικά χρησιμοποιούν στατικές διευθύνσεις IP.

Ασφάλεια
Κοινοποίηση της ΙΡ μπορεί να γίνεται μόνο σε αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, για την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Αρχή ΣελίδαςΤι είναι ο Web browser;

Ο Web browser είναι το γνωστό σε όλους μας πρόγραμμα περιήγησης στο διδίκτυο. Η πιο ακριβής  ορολογία του είναι φυλλομετρητής ιστοσελίδων, πλοηγός Web, πρόγραμμα περιήγησης Web ή περιηγητής Ιστού.
Υπάρχουν πολλοί web browsers. Οι πιο διαδεδομένοι είναι:

 • Windows Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Apple Safari
 • Google Chrome
 • Netscape Navigator
 • Opera
 • Maxthon

Οι Web browsers χρησιμοποιούν την γλώσσα μορφοποίησης HTML για την προβολή των ιστοσελίδων, για αυτό η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον browser.

Αρχή ΣελίδαςΤι είναι το RSS;

Η τεχνολογία RSS (Really Simple Syndication) είναι ένα format ανταλλαγής περιεχομένου βασισμένο στη γλώσσα XML και αποτελεί έναν απλό τρόπο για την αποστολή πληροφοριών από ένα δυναμικό δικτυακό τόπο, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να μπαίνει στη διαδικασία συχνής επίσκεψης και αναζήτησης των πληροφοριών αυτών από το ίδιο το site.

Αρχή ΣελίδαςΠως με βοηθάει το webmail;

Ο Horde WebMail σας απαλλάσσει από τη χρήση του προσωπικού σας PC και σας επιτρέπει να παίρνετε τα emails σας από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο από τον browser σας, όπως πχ με το hotmail.com ή το gmail.com!
Όλοι οι κάτοχοι email του domain σας (info@yourname.gr κτλ) μπορούν να λαμβάνουν να στέλνουν να διαγράφουν και να στοιχειοθετούν τα emails τους με αυτό το φιλικό, web-based πρόγραμμα - με Ελληνικό μενού πλοήγησης!

Αρχή ΣελίδαςΒασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένα καλό web site

Domain name

Το domain name αποτελεί την διεύθυνση της ιστοσελίδας μας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.Αυτό θα πρέπει να είναι η επωνυμία της επιχείρησης ή κάποιο συναφή με αυτή όνομα.Για παράδειγμα η επωνυμία της επιχείρησης μας είναι CDL το domain του εταιρικού μας web site είναι www.cdl.gr.Κάτι που πρέπει να προσέχουμε στην επιλογή είναι το μέγεθος του domain.Όσο πιο μικρό είναι αυτό, τόσο πιο εύκολα θα πληκτρολογηθεί και θα αποφευχθούν ενδεχόμενα λάθη που ίσως οδηγήσουν σε άλλη ιστοσελίδα που πιθανόν να δημιουργήσει συγχύσεις και απώλεια των υποψήφιων πελατών μας.

Ταχύτητα φόρτωσης
Μελέτες έχουν δείξει ότι η ταχύτητα με την οποία τρέχει μια ιστοσελίδα στο internet αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιβιωσή της.Για την ταχύτητα πολλές φορές θυσιάζονται διάφορα εικαστικά και εφέ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να κάνουν ένα site εντυπωσιακό.Ο χρήστης και ενδεχομένως ο υποψήφιος πελάτης όμως δεν θα έχει υπομονή να δει ένα web site που αργεί να φορτώσει άρα τον έχετε χάσει.

Πλοήγηση
Πολύ σημαντική για ένα καλό web site είναι και η πλοήγηση του.Η παρουσίαση όλων των επιμέρους κατηγοριών πρέπει να γίνεται με τρόπο πολύ έυκολο ώς προς το χρήστη.Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας πρέπει να πλοηγείτε άμεσα και να φτάνει στην πληροφορία που τον ενδιαφέρει χωρίς πολλά "κλικ".

Μηχανές αναζήτησης
Η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο όταν δεν γνωρίζουμε μια συγκεκριμένη διεύθυνση (domain name) γίνεται μέσω των λεγόμενων search engines.Κάθε εταιρική ιστοσελίδα που ενδιαφέρεται για την διάδοση του περιεχόμενου της (προϊόντα, υπηρεσίες κτλ.) στο διαδίκτυο είναι απαραίτητο να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης.Ο καλός σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας περιλαμβάνει μελέτη και προσαρμογή στα κριτήρια που θέτουν οι μηχανές αναζήτησης για την εμφάνιση ενός δικτυακού τόπου σε αυτές.

Ενημέρωση και ανανέωση περιεχομένου
Όπως μια βιτρίνα ανανεώεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα-εποχικές περιόδους και νέα προϊόντα ή υπηρεσίες προστίθενται σε ένα κατάστημα, έτσι και το περιεχόμενο ενός web site πρέπει να εμπλουτίζεται και να ενημερώνεται όσες φορές χρειάζεται.

Αρχή ΣελίδαςΤι είναι τα QR Codes

Τα QR Codes είναι τα barcodes του 21ου αιώνα: παρέχουν κωδικοποιημένες πληροφορίες και δεν απαιτούν ειδική συσκευή. Είναι αναγνώσιμα από όλες τις συσκευές που διαθέτουν κάμερα και σύνδεση στο Internet. Οι κωδικοποιημένες πληροφορίες μπορεί να είναι σταθερές είτε να μεταβάλλονται δυναμικά όπως οποιαδήποτε σελίδα στο web. Μπορούν να φιλοξενούν κείμενο , φωτογραφίες ακόμα και video! Ουσιαστικά προσφέρουν την άμεση δυνατότητα άντλησης πληροφοριών για κάθε θέμα που διαθέτει αντίστοιχη σελίδα και φυσικά έχει το δικό του QR κώδικα.

Χρήση των QR Codes

 • Aνοίγετε την κάμερα του κινητού και
 • Την περνάτε μπροστά από την επιφάνεια με τον κώδικα, δεν τραβάτε φωτογραφία
 • Αυτόματα ενεργοποιείται ο ειδικός αναγνώστης του κώδικα (QR Reader) και περιμένει την έγκριση σας για να σας οδηγήσει στο σχετικό site.

Χωρίς καμιά άλλη προσπάθεια και περίπλοκη αναζήτηση: είστε στην πηγή των πληροφοριών σχετικά με το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Θέλετε να πάμε παραπάνω;
επικοινωνήστε μαζί μας!ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ή τηλεφωνικά στο 2105744607
Ακολουθήστε μας
Διαδώστε