.GR Domains - Σε ισχύ ο νέος κανονισμός - Δυνατότητα κατοχύρωσης έως 10 έτη


Από τις 30/10/2011 τέθηκε σε ισχύ το νέο σύστημα  διαχείρισης ονομάτων χώρου με κατάληξη .gr

Οι σημαντικότερες αλλαγές που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε καταχωρούμενος είναι:

  1. Επιτρέπονται πλέον καταχωρήσεις και ανανεώσεις σε .gr domains για περισσότερο από 2 έτη (έως 10 χρόνια ανά αίτηση).
    Γίνεται αρχικά αίτηση για 2 έτη και  πέντε ημέρες μετά η εκχώρηση του domain εγκρίνεται αυτόματα. Από εκείνη  τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα για την ανανέωσή του έως και 5 αλλεπάλληλες διετίες.
  2. Οι αιτήσεις εκχώρησης για domains με κατάληξη .gr δεν περνάνε πλέον  από την έγκριση της Ε.Ε.Τ.Τ. αλλά ολοκληρώνονται μέσω συστήματος εντός 5 ημερών από την αποστολή της αίτησης.
    Κατά την διάρκεια των 5 ημερών από την αποστολή της αίτησης εκχώρησης ο καταχωρούμενος οφείλει να καταβάλει στον καταχωρητή το αντίστοιχο τέλος για την εκχώρηση του domain (σε περίπτωση που δεν έχει προπληρώσει). Σε άλλη περίπτωση ο καταχωρητής έχει το δικαίωμα να  πραγματοποιήσει ανάκληση της αίτησης.
  3. Οι αιτήσεις αλλαγής καταχωρητή για  domains με κατάληξη .gr  εγκρίνονται άμεσα, τη στιγμή της αίτησης.
    Η αλλαγή καταχωρητή συνεπάγεται και υποχρεωτική αλλαγή του κωδικού εξουσιοδότησης, ο οποίος πρέπει είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο.
  4. Για την εκχώρηση domain με κατάληξη  .com.gr, .net.gr, .org.gr  δεν απαιτείται πλέον αιτιολόγηση, ενώ η έγκριση  γίνεται αυτόματα (εξαιρείται η κατάληξη  .gov.gr  που θέλει επίσημη αιτιολόγηση)
  5. Οι αιτήσεις εκχώρησης  domain με κατάληξη .gov.gr και .gr που περιλαμβάνονται στη λίστα γεωγραφικών όρων της ΕΕΤΤ, εξετάζονται από την ΕΕΤΤ.
  6. Οι αιτήσεις μεταβίβασης χρήσης (αλλαγή κατόχου)  και αλλαγής επωνυμίας δικαιούχου ολοκληρώνονται τη στιγμή της αίτησης, εφόσον έχουν επισυναφθεί ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  7. Λήξη domain name: Για 15 ημέρες από την ημερομηνία λήξης του domain, μπορεί να υπάρξει ανανέωση από τον ίδιο καταχωρητή ή νέα αίτηση ανανέωσης από διαφορετικό καταχωρητή με τη χρήση του κωδικού εξουσιοδότησης, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και αλλαγή καταχωρητή.

    Δείτε όλο τον κανονισμό

ΦΕΚ 593/14-04-2011 - Νέος Κανονισμός Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr

Lets talk about your project
contact us by E-MAIL or by phone at (+30) 215 215 1245

image

FOLLOW US
SHARE TO