You have until July to Install SSL or Google will mark your site Not Secure

Εάν η ιστοσελίδα σας δεν διαθέτει πιστοποιητικό SSL έχετε πλέον μικρή προθεσμία μέχρι τον Ιούλιο να το εγκαταστήσετε, διαφορετικά η Google θα την επισημάνει ως "Not Secure".

image

Με το λανσάρισμα του Chrome 68, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, θα προειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με τις τοποθεσίες HTTP με την ένδειξη ως μη ασφαλείς για περιήγηση.

Η Google έχει πάει πίσω αυτή την ημερομηνία αρκετές φορές προσπαθώντας να αποφύγει τη μαζική διαταραχή που θα συμβεί όταν οι ιστοσελίδες αρχίζουν να επισημαίνονται ως  "Not Secure".

Η ιδέα ήταν ότι οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων θα υιοθετούσαν σταδιακά το SSL.

Η Google και τα υπόλοιπα προγράμματα περιήγησης εργάζονται εδώ και πολύ καιρό. Πέρυσι, το Google και το Mozilla ξεκίνησαν την ώθηση προς την καθολική κρυπτογράφηση, αλλάζοντας το UI στα προγράμματα περιήγησης. Εκτός από το εικονίδιο λουκέτου, οποιαδήποτε ιστοσελίδα με SSL έχει την ένδειξη "Secure".

Τα προγράμματα περιήγησης άρχισαν επίσης να επισημαίνουν τις τοποθεσίες HTTP ως "Not Secure". Αυτό έγινε σταδιακά. Οι προειδοποιήσεις ξεκίνησαν απλά να για να ειδοποιούν τους χρήστες όταν πρόκειται να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα μη κρυπτογραφημένο πεδίο. Στη συνέχεια, το φθινόπωρο  άρχισαν να επισημαίνουν οποιαδήποτε σελίδα HTTP με πεδία κειμένου ως "Not Secure."

Τώρα, με την κυκλοφορία του Chrome 68 τον Ιούλιο, η Google θα επισημαίνει κάθε ιστοσελίδα που προβάλλεται μέσω HTTP ως "Not Secure". Αυτό σημαίνει ότι θα την χαρακτηρίζει ακατάλληλη για περιήγηση στο χρήστη.

image

Η δική σας ιστοσελίδα είναι HTTPS;

Εάν η δική σας ιστοσελίδα είναι ακόμα HTTP ρωτήστε μας για τη εισαγωγή πιστοποιητικού SSL και τη μετατροπή της σε HTTPS.

Lets talk about your project
contact us by E-MAIL or by phone at (+30) 215 215 1245

image

FOLLOW US
SHARE TO