Glossary

Browser

Το σύνολο των τεχνικών δεδομένων (software) που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στις ιστοσελίδες του Διαδικτύου.
Οι πιο διαδεδομένοι browser είναι οι: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Internet Explorer & Apple Safari.

Brand name

Η γνωστή πλέον στην αγορά ονομασία ενός προϊόντος ή μιας επιχείρησης.

Bookmark

Ένας δείκτης για μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Μέσα στους browsers, μπορεί καποιος να σημειώσει ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες, έτσι ώστε να επιστρέψει σε αυτές γρήγορα. Είναι γνωστή και με τον όρο Αγαπημένα.

Black Hat

Είναι οι αθέμιτες τεχνικές του SEO για την προώθηση ιστοσελίδων οι οποίες μπορεί να φέρουν πρόσκαιρα αποτελέσματα αλλά τελικά τιμωρούνται από τις μηχανές αναζήτησης.

Bids

Το ποσό που ορίζει ο διαφημιζόμενος για κάθε κλικ πάνω στη διαφήμισή του.

Banner

Ειναι οι ηλεκτρονικές διαφημιστικές καταχωρήσεις που βρίσκονται στις ιστοσελίδες και παραπέμπουν (με link) σε online περιεχόμενο ιστοσελίδων των διαφημιζόμενων προϊόντων / υπηρεσίων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι banner και σε διάφορες διαστάσεις και αποτελούν από τις κυριότερες μορφές προβολής και προώθησης στο internet. Τα banner τα μετράμε σε pixels. Οι κυριότερες διαστάσεις βάση του IAB είναι οι ακόλουθες:
  • 300×250 
  • 180×150 
  • 160×600
  • 728×90

Bandwidth

Αναφέρεται στο εύρος ζώνης, δηλαδή στη χωρητικότητα ενός δικτύου μεταφοράς δεδομένων. Ο μέγιστος όγκος δεδομένων που μπορούν να μεταδοθούν σε μια μονάδα χρόνου π.χ. από έναν υπολογιστή που είναι συνδεμένος σε δίκτυο προς κάποιους άλλους. Συνήθως η μέτρηση γίνεται σε bits / δευτερόλεπτο.

Backup

Εφεδρικό αντίγραφο. Τήρηση αναλυτικών εφεδρικών δεδομένων, ώστε σε περίπτωση που χαθούν μόνιμα κάποια δεδομένα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάκτηση και αποκατάσταση των βασικών αρχείων.
Lets talk about your project
contact us by E-MAIL or by phone at (+30) 215 215 1245

image

FOLLOW US
SHARE TO