Glossary

Plug-in

Ενα πρόγραμμα που αναβαθμίζει τη λειτουργία του φυλλομετρητή (browser) μας, επιτρέποντάς μας να βλέπουμε σύνθετα αρχεία όπως είναι βίντεο, κινούμενες εικόνες, άκουσμα ήχων. Λογισμικό που προσθέτει νέες λειτουργίες. Τα plug-ins αποτελούν (αυτόνομες) βελτιώσεις των υφιστάμενων λειτουργιών ενός προγράμματος.

PHP

H PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) είναι μια γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία σελίδων web με δυναμικό περιεχόμενο. Μια σελίδα PHP περνά από επεξεργασία από ένα συμβατό διακομιστή του Παγκόσμιου Ιστού (π.χ. Apache), ώστε να παραχθεί σε πραγματικό χρόνο το τελικό περιεχόμενο, που είτε θα σταλεί στο πρόγραμμα περιήγησης των επισκεπτών σε μορφή κώδικα HTML ή θα επεξεργασθεί τις εισόδους δίχως να προβάλλει την έξοδο στο χρήστη, αλλά θα τις μεταβιβάσει σε κάποιο άλλο PHP script.

Phishing

Η λέξη Phishing είναι παραλλαγή της λέξης Fishing (ψάρεμα). Με τον όρο Phishing εννοούμε μια νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν ορισμένοι κακόβουλοι χρήστες στέλνοντας "ψεύτικα" email από δήθεν αξιόπιστους φορείς (όπως για παράδειγμα τράπεζες και διεθνούς φήμες εταιρείες) σε ανυποψίαστους χρήστες προσπαθώντας να τους αποσπάσουν χρήσιμες πληροφορίες όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, κωδικούς και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Paid Traffic

Η διαφημιστική επισκεψιμότητα που κερδίζουμε από τη μηχανή αναζήτησης πληρώνοντας για διαφημίσεις σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά μέσω του Google Adwords.

Pageviews

Το Pageview δηλώνει των αριθμό των φορών που μια σελίδα «φορτώθηκε» από έναν browser. Αν δηλαδή κάποιος επισκέπτης βρίσκεται στο Website σας και ανανεώσει τη σελίδα που βρίσκεται στον browser, θα μετρήσει για 2 Pageviews. Αν επισκεφτεί μια σελίδα, μετά μια άλλη και επιστρέψει στην πρώτη, αυτό θα ισοδυναμεί με 3 pageviews.

Lets talk about your project
contact us by E-MAIL or by phone at (+30) 215 215 1245

image

FOLLOW US
SHARE TO